"Вихід Британії з ЄС послабить антиросійський фронт", - глава МЗС Лідінгтон

Ймовірна кількість прихильників подальшого членства Великобританії в ЄС на 1% більше кількості прихильників виходу.

Девід Лідінгтон. Фото: euractiv.com.

У разі виходу Великобританії зі складу Європейського Союзу європейський "фронт" проти російської агресії ослабне, оскільки ЄС втратить важливого гравця. Про це міністр у справах Європи Великої Британії Девід Лідінгтон заявив під час конференції з безпеки Globsec, яка проходить в Братиславі, передають Патріоти України з посиланням на Deutsche Welle.

"Якщо говорити про збереження рішучого фронту для протистояння російській агресії - то він буде ослаблений", - зазначив Лідінгтон. Лідінгтон пояснив, що таке рішення негативно позначиться на міжнародній політиці та політиці безпеки ЄС, оскільки Євросоюз втратить одного з найбільших дипломатичних і військових гравців.

Лідінгтон також зазначив, що, крім ймовірної військової загрози, викликом для європейської безпеки є дії Росії в енергетичній та інформаційній сферах, а також в сфері кібербезпеки. За результатами онлайн-опитування інституту YouGov, оприлюдненими 15 квітня, кількість прихильників подальшого членства Великобританії в ЄС на 1% більше кількості прихильників виходу. Референдум має відбутися 23 червня.

Все відчутніше: Удари України по російських НПЗ роблять те, чого не зробили санкції Заходу, - Foreign Affairs

середа, 8 травень 2024, 15:59

Сили України від жовтня 2023 року завдали щонайменше 20 ударів по нафтопереробних заводах на території Росії. Українські посадовці з питань безпеки наголошують – метою цих атак є припинення постачання палива російським військовим і скорочення експортни...

Російська ДРГ намагалася проникнути на Харківщину: У ОСУВ "Хортиця" розкрили подробиці

середа, 8 травень 2024, 15:47

Диверсійно-розвідувальна група ворога чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України біля села Пильна Харківської області. Втім, українські захисники вчасно виявили диверсантів, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання ...