Викрадачі металу залишили без води мешканців чотирьох міст Кропивниччини

У Світловодську Кіровоградської області через крадіжку металу впала опора лінії електропередач, що призвело до аварійного відключення електропостачання на Дніпровській водопровідній насосній станції.

Без води залишились мешканці 4-х міст в Кіровоградській області. Фото: PMG.ua.Увечері 1 липня водопостачання чотирьох міст Кіровоградської області було зупинено через аварійне відключення електропостачання на Дніпровській водопровідній насосній станції. Про це повідомили в прес-службі Кіровоградської міськради, передають Патріоти України.

Начальник міської електромережі Кропивницького Микола Гершкул під час позачергового засідання міської комісії з питань надзвичайних ситуацій сказав, що через крадіжку металу у Світловодську впала опора лінії електропередач. За його словами, ремонтні бригади енергетиків працювали на місці аварії і вчора, і сьогодні. Гершкул висловив сподівання, що до кінця дня електроживлення насосів підйому води з Дніпра вдасться забезпечити.

Директор водопровідно-каналізаційного господарства Кропивницького Валентина Давидчук повідомила, що якщо мережі водопроводу "Дніпро-Кіровоград" сьогодні ввечері почнуть наповнюватися водою, водопостачання в Кропивницькому буде відновлено 4 липня о 22.00.

"Протяжність водогону – 120 км, а вода має заповнити і трубопроводи, і резервуари у Світловодську, Олександрії та Знам'янці", – додала вона.

За словами Давидчук, частина мікрорайонів Кропивницького отримують воду з місцевих джерел, тому проблем із водопостачанням у них немає. Для жителів інших частин міста в цистернах підвозять технічну воду.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...