WADA розчарувало рішення друга Путіна допустити збірну Росії до Олімпіади

​Незважаючи на те, що звіт організації викрив систему підтримки допінгу в Росії на державному рівні, що підриває принципи чистоти спорту, передбачені Всесвітнім антидопінговим кодексом, Томас Бах по суті допустив росіян до змагань.

У Світовому антидопінговому агентстві обурені рішенням МОК. Фото: posprikaz.ru.

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) розчароване рішенням Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустити збірну Росії до Олімпіади в Ріо-де-Жанейро. Про це в неділю, 24 липня, повідомляється на сайті організації, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«WADA розчароване тим, що МОК не послухав рекомендацій виконкому агентства, заснованих на доповіді Річарда Макларена, які повинні були забезпечити сильний і узгоджений підхід», - заявив глава агентства Крейг Ріді. За його словами, представлений звіт «викрив систему підтримки допінгу в Росії на державному рівні, що серйозно підриває принципи чистоти спорту, передбачені Всесвітнім антидопінговим кодексом».

"Агентство визнає рішення МОК і допоможе міжнародним спортивним федераціям при прийомі рішень щодо допуску російських спортсменів до Ігор в Ріо, щоб найкращим чином захистити права «чистих» атлетів", - пишуть російські ЗМІ.

Крім того, як зазначається, WADA продовжило повноваження комісії Макларена для завершення розслідування щодо застосування допінгу на Олімпійських іграх 2014 року в Сочі.

Нагадаємо, 24 липня МОК не став усувати збірну Росії від Олімпіади. При цьому комітет передав всі повноваження щодо допуску конкретних спортсменів і команд в окремих видах спорту міжнародним федераціям. Російські атлети з допінговим минулим гарантовано пропустять Ігри.

Міністр спорту Росії Віталій Мутко подякував МОК, назвавши рішення зваженим і об'єктивним. За його словами, воно було прийнято «в інтересах світового спорту і єдності олімпійської сім'ї».

18 липня незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) під керівництвом канадського юриста Річарда Макларена представила доповідь про підсумки розслідування звинувачень в допінгових махінаціях на Олімпійських іграх 2014 року в Сочі. За його підсумками WADA закликало відсторонити всіх російських спортсменів від участі в Іграх 2016 року, а також відправити у відставку міністра спорту Віталія Мутко.

У ворога мінус склад БК й не тільки: Військові відпрацювали дронами по позиції окупантів на півдні (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:53

Сили оборони відпрацювали дронами та гаубицею по ворожій позиції на півдні України. Внаслідок ударів є загиблі серед окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Facebook-сторінку командування Сил спеціальних операцій (ССО) Збройних сил Украї...

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...