З іспанським ордером на арешт: Австрійська поліція затримала Фірташа у залі суду

У прокуратурі Відня наголосили, що поки рано говорити про те, як реалізація європейського ордера на арешт вплине на рішення про видачу Фірташа США.

Дмитро Фірташ. Фото:http://www.umoloda.kiev.ua/

Український бізнесмен Дмитро Фірташ був затриманий у Відні на підставі ордера на арешт, який був виданий Іспанією. Про це пише The Guardian з посиланням на прес-секретаря прокуратури Відня після того, як суд задовольнив клопотання про видачу бізнесмена США, зазначають Патріоти України.

"Затримання Фірташа технічно не пов'язано з рішенням суду про екстрадицію і було здійснено на основі ордера про арешт, який видала Іспанія", - наводить газета слова представника прокуратури.

За її словами, поки рано говорити про те, як реалізація європейського ордера на арешт вплине на рішення про видачу Фірташа США. Інші подробиці справи вона відмовилася приводити.

Фотографії з місця затримання опублікував у своєму мікроблозі в Twitter журналіст видання Time Саймон Шустер.

"Фірташ тільки що був затриманий в будівлі суду австрійською поліцією. Юристи підтверджують, що він зараз знаходиться в ув'язненні", - написав він.

При цьому в прес-службі Фірташа заперечують факт арешту. "Інформація про арешт не відповідає дійсності. Там не було поліції. Судовий пристав відтіснив журналістів, які не давали Фірташу вийти із зали суду", - повідомили в прес-службі олігарха.

Раніше стало відомо, що Іспанія також "претендує" на екстрадицію олігарха.

Як відомо, український олігарх був затриманий 12 березня 2014 року в столиці Австрії за запитом Федерального бюро розслідувань (ФБР) США і поміщений в слідчий ізолятор. 30 квітня 2015 року у Відні суддя Крістоф Бауер відмовив у видачі олігарха Штатам.

Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

неділя, 28 квітень 2024, 9:05

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС. Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають дава...

Що не посилить держбюджет та волонтери: Данія закупить для України зброю у українських виробників

неділя, 28 квітень 2024, 8:15

В умовах, коли європейське ВПК лише поновлює свою міць часів Холодної війни і європейці закуповують зброю для ЗСУ по всьому світові, спрямовані таким чином кошти можуть дати мільярдні поставки. Зазначається, що документ фіксує намір посилити пряму фіна...