З подачі Москви? У Болгарії готують сепаратистський референдум по відділенню регіонів

Організатор акції протесту і ініціатор збору підписів розповів, що однією з причин такої ініціативи нібито є високий рівень корупції.

У місті Враца. Фото: Вікіпедія.

У трьох регіонах Болгарії планується проведення референдуму за відділення і приєднання до Румунії. Як повідомляє болгарська канал "Нова", мова йде про так регіони як Відін, Враца і Монтана. Новину передають Патріоти України.

Організатор акції протесту і ініціатор збору підписів Борис Каменов розповів, що однією з причин такої ініціативи нібито є високий рівень корупції. Відповідаючи на запитання, чому північно-західні регіони хочуть стати частиною Румунії, Каменов заявив, що румунська судова система і боротьба з корупцією набагато ефективніше ніж болгарська.

"Їхня судова система набагато демократичніше і реформувати", - сказав він. "На північному заході ми, як відомо, є бійцями", - зазначив він, нагадавши, що місцеве населення організувало повстання проти Османської імперії.

Також місцеві сепаратисти заявили, що їх не влаштовує рівень безробіття в цих трьох регіонах, тому люди їдуть в інші області в пошуках роботи. Борис Каменов повідомив, що питання про приєднання до Румунії буде підніматися після здобуття незалежності від Софії.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...