"З цим потрібно ретельно розбиратися": Безсмертний про те, на які хитрощі йдуть терористи по обміну полоненими (відео)

Сторона терористів вносить до списків обміну полоненими прізвища людей, які були засуджені ще до початку самої війни.

Роман Безсмертний. Фото: скрін відео

Поки що невідомо, коли відбудеться черговий обмін заручниками між Україною і представниками "ЛНР" і "ДНР", але сторони вже надали один одному списки. Про це в прямому ефірі Обозревателя заявив представник України в тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний, інформують Патріоти України.

За його словами, зараз на окупованій частині Донбасу незаконно утримуються 133 українця.

"Сторони надали один одному списки з обміну полоненими. Цей процес не простий, особливо з української сторони. Є відповідне законодавство, включаючи рішення суду, тому потрібно пройти певну процедуру. Тут немає механізму: захотіли і поміняли", - зазначив Безсмертний.

На питання сайту, чи буде цей обмін рівноцінним, Роман Безсмертний запевнив, що з української сторони буде зроблено все, щоб звільнити своїх громадян.

"Мінські домовленості передбачали обмін всіх на всіх. Але час йде, і він змінює зміст цих позицій, норм, домовленостей. Крім цього, ми все частіше бачимо, що сторона терористів вносить до списків прізвища людей, які були засуджені ще до початку самої війни.

З цим потрібно ретельно розбиратися. Тому і СБУ, і Антитерористичний центр, і штаб Міноборони працюють над цими матеріалами, щоб звільнити звідти українців", - сказав він.

Новий поворот: Сили НАТО вигнали танкери Путіна зі стоянки у Середземному морі

вівторок, 7 травень 2024, 10:48

Танкери, які транспортують російську нафту, залишили Лаконську затоку - ключову стоянку в Середземному морі, де сировина перевалювалася з судна на судно для подальшого транспортування до Азії. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. Так, з п...

Летить прямо у ворожі бліндажі: Українські прикордонники показали знищення позицій окупантів (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 10:37

Українські прикордонники провели серію вдалих влучань по позиціях окупантів із дронів та міномету. Результати своєї роботи вони показали у відео, передають Патріоти України. Як зазначається в повідомленні, на відео працюють прикордонники-аеророзвідники...