З Вашингтона з любов'ю: Нуланд у Москві "згвалтувала" російське керівництво стосовно виборів на Донбасі

Вікторія Нуланд також нагадала помічнику Путіна, що санкції з Росії будуть зняті тільки після виконання мінських домовленостей.

Вікторія Нуланд. Фото: Обозреватель.

Помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд по завершенні зустрічі з помічником Путіна Владиславом Сурковим і заступником глави МЗС РФ Сергієм Рябковим зробила кілька заяв з приводу Донбасу. Зокрема, сказане Нуланд стосувалося дотримання Росією мінських домовленостей і проведення на окупованій частині Донбасу законних виборів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

Як заявила за результатами зустрічі помічник Держсекретаря США, для якнайшвидшого виконання угод, досягнутих в Мінську, сторонам необхідно "натиснути на газ". "Наш президент завжди говорить, що коли будуть виконані угоди, тоді будуть зняті санкції. Ми хочемо якнайшвидшої реалізації цих домовленостей. Зараз саме час "натиснути на газ" і побачити угоди повністю виконаними. Це позитивно позначиться на мирі і безпеці в Україні, позитивно вплине на двосторонні відносини Росії і України і добре позначиться на відносинах Росії і США", - підкреслила Нуланд.

Нуланд сказала, що незважаючи на те, що США не є учасником "нормандського формату", вони працюють паралельно над прискоренням переговорів як з Києвом, так і з Москвою. Нуланд присвятила свій візит і питанням обговорення зміцнення безпеки на сході України.

"Ми предметно вникли в усі аспекти мінських переговорів, як ми зможемо зміцнити безпеку, поліпшити доступ ОБСЄ, просунутися вперед в політичних зобов'язаннях, включаючи підготовку до виборів в Донбасі", - зазначила Нуланд. Більш того, помічник Держсекретаря підкреслила, якщо вибори не будуть проходити згідно мінським домовленостям, то США відмовляться їх визнавати. "Наша думка незмінна: це повинні бути українські вибори, які відповідають українським стандартам і стандартам ОБСЄ", - резюмувала Нуланд.

Готує наступника? Кадиров призначив свого 16-річного сина куратором школи спецназу в Чечні

понеділок, 29 квітень 2024, 17:56

Голова російського регіону Чечні Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором Російського університету спецназу (РУС) імені Володимира Путіна у Гудермесі. Про це він написав ввечері 28 квітня у своєму телеграмі, передають Патріоти Укр...

Запорука успіху: Зеленський назвав три пункти, від яких залежить потужність армії

понеділок, 29 квітень 2024, 17:48

Наразі є три головних пункти від яких залежать потужність Сил оборони, перехоплення ініціативи над ворогом, а також розгортання наступальних дій, передають Патріоти України. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з посиланням на президента Володими...