"За базар придется ответить": МЗС Чехії викликало російського посла через заяви Захарової у справі Скрипаля

Офіційний представник російського МЗС назвала "найімовірнішими" джерелами походження отрути "Новачок" Велику Британію, Словаччину, Чехію і Швецію. Тільки от не пояснила свою версію: чи разом вони могли діяти, чи по черзі.

Захарова заявила, а відповідати - не їй. Фото: Вести.

Російського посла Олександра Змєєвського викликали до МЗС Чехії через заяви Марії Захарової. Про це повідомляється у вівторок, 20 березня, у Twitter офіційного відомства, передають Патріоти України.

Він має пояснити твердження офіційного представника МЗС РФ про причетність Чехії до походження нервово-паралітичної речовини "Новачок", якою були отруєні російський екс-розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Раніше МЗС Швеції також викликав російського посла з вимогою пояснити позицію Захарової.

У суботу, 17 березня, офіційний представник російського МЗС назвала "найімовірнішими" джерелами походження отрути "Новачок" Велику Британію, Словаччину, Чехію і Швецію. Пізніше міністр оборони Чехії Карла Шлехтова відзначила "абсурдність" таких заяв, а міністр закордонних справ Швеції Марґот Вальстрем назвала твердження російської сторони "неприйнятними і необґрунтованими".

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...