За інструкціями? Сепаратистка Гліщинська літала в Москву з депутатом ВР

У ГПУ знаходиться подання про зняття недоторканності з депутата Барвіненка за підозрою в причетності до трагічних подій 2 травня в Одесі.

Віталій Барвіненко (в центрі світлини). Фото:forins.ua

Сепаратистка Олена Гліщинська, на яку обміняли українських політв'язнів Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка, відвідувала Москву з народним депутатом з групи "Відродження" Віталієм Барвіненком, помічником якого працювала. Про це повідомляє Hromadske, посилаючись на матеріали справи проти обвинуваченої в сепаратизмі Гліщинської, передають Патріоти України.

Як пише видання, одеситка з депутатом нібито літали чартерним рейсом до Москви, щоб отримати інструкції та завдаток. Барвіненко при цьому, за даними журналістів, перетинав кордон нібито під іншим прізвищем і з іншим паспортом. Проте, свідчень на Барвіненка Гліщинська не дала, повідомляє видання.

Сам Барвіненко, який народився в Білгород-Дністровському і тричі обирався від цього округу депутатом, тричі змінював партії. У 2007 році, на момент виборів до парламенту 6-го скликання, Барвіненко був главою Одеської обласної організації ВО Батьківщина. У Раді він спочатку входив до фракції БЮТ, в 2011 році перейшов у фракцію Партії регіонів.

У Раді 7-го скликання Барвіненко входив у фракцію ПР і був членом партії. У парламенті нинішнього, 8-го скликання, Барвіненко є членом фракції групи Відродження.

За цей час він зареєстрував такі законопроекти:

- Внесення змін до законів про боротьбу з пропагандою нацистського і комуністичного тоталітарних режимів. В запропоновані ним зміни пропонувалося пом'якшити покарання за невиконання закону.

- Проект закону про внесення змін до закону України про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Також Барвіненко відомий своєю публічною позицією проти призначення Міхеїла Саакашвілі головою Одеської області, вважаючи його продовженням традиції кумівства в українській політиці.

У 2014 році був помічений журналістами в кнопкодавстві.

У 2016 році Барвіненко був одним з підписантів листа тодішньому генпрокурору Віктору Шокіну з проханням звільнити Давида Сакварелідзе з посади заступника глави ГПУ.

За даними ЗМІ, зараз в Генпрокуратурі знаходиться подання про зняття недоторканності з Барвіненка, як підозрюваного в причетності до трагічних подій 2 травня в Одесі.

У ворога проблеми з авіатерором українських територій з Криму: Через масований ракетний удар вибухнув головний артилерійський склад аеродрому "Бельбек", - "Атеш"

четвер, 16 травень 2024, 2:35

За найбільш сміливими заявами експертів провідний аеродром російський військової авіації в Криму був практично знищений. У тимчасово окупованому Криму пошкоджено головний артилерійський склад військового аеродрому "Бельбек". Про це ввечері 15 травня п...

Оборона Вовчанська: Прикордонники показали, як знищили два російських танки, котрими загарбники атакували найближче до держкордону місто Харківщини (відео)

четвер, 16 травень 2024, 1:45

Прикордонники-аеророзвідники знищили два російських танки, з яких окупанти обстрілювали околиці міста Вовчанськ на Харківщині. . Пілоти розвідувальних БпЛА переслідували ворожу техніку до місця стоянки і за першої ж нагоди нанесли вогневе ураження.