За лаштунками: Як "бультер'єр прокуратури" Матіос тягне зі справою "недоторканного" сина Авакова - розслідування (відео)

Скандал з сином міністра керівник військової прокуратури розслідує вже 9-й місяць.

Анатолій Матіос. Фото:kirinfo.kr.ua

У програмі журналістських розслідувань "Схеми. Корупція в деталях" спеціально для 24 Каналу від "Радіо "Свободи" та Першого суспільного каналу — керівник військової прокуратури Анатолій Матіос вже 9 місяць розслідує скандал з сином міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, передають Патріоти України.

Матіос залишається керувати військовою прокуратурою – новообраний Генпрокурор Юрій Луценко залишив його на посаді свого заступника. Окрім власне військових злочинів військова прокуратура розслідує і злочини інших правоохоронців, як-от працівників Міністерства внутрішніх справ.

Уже доволі давно надбанням громадськості стало відео, на якому людина дуже схожа на сина міністра Авакова, приходить у кабінет до його заступника Чеботаря. І далі обидва вирішують, як міністерський син отримає гроші з державного бюджету – нібито на постачання рюкзаків для потреб МВС.

Якщо відео справжнє – це юристи трактують щонайменше як змову. Саме Матіос та його підлеглі взялися за цю справу з ВІП-фігурантами. Минуло 9 місяців. Який її результат – дивіться у розслідуванні журналістів програми "Схеми. Корупція в деталях".

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...

"Нічого не виключаю, Росія не може перемогти":: Макрон виступив із новою заявою щодо введення військ в Україну

четвер, 2 травень 2024, 15:44

Президент Франції Еммануель Макрон не виключає відправлення військ в Україну, оскільки його головна стратегічна мета: Росія не може перемогти, передають Патріоти України з посиланням на The Economist. "Як я вже сказав, я нічого не відкидаю (зокрема, вв...