За "образу" Орбана, "расиста та ксенофоба": Угорщина вимагає відставки Верховного комісара ООН з прав людини

Будапешт продовжує успішно сваритися з демократичним світом. Ультраправі намагаються зберегти популярність до квітневих виборів за будь-яку ціну.

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто. Фото: LB.ua

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто закликав піти у відставкуВерховного комісара ООН з прав людини Зейда Раада аль-Хуссеїна, який звинуватив угорського прем’єра Віктора Орбана у расизмі і ксенофобії. Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС Угорщини, зазначають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

"Це неприйнятно для посадової особи міжнародної організації, це недостойно і викликає обурення, Верховний комісар має піти у відставку" - заявив Сійярто. Таку реакцію викликала заява аль-Хуссеїна з приводу зростання расистських настроїв у Європі.

"Расисти у Європі все менше маскуються і соромляться своїх поглядів, наприклад, Віктор Орбан, який говорив, що не хоче "змішувати свої кольори з чужими". Чи знаєте, що відбувається з меншинами у тих країнах, де лідери прагнуть етнічної, національної і расової чистоти?" - зазначив Верховний комісар ООН.

Сійярто наголошує, що комісар не вперше звинувачує Угорщину і її "демократично обраний уряд". За словами міністра, міграція не належить до невід’ємних прав людини і в ООН не можуть критикувати Будапешт за його міграційну політику.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...