За, проти, проігнорували: Стало відомо, як нардепи проголосували щодо створення автокефальної української церкви (список)

Із присутніх 334 депутатів у сесійній залі це рішення підтримали 268 народних обранців. Проти проголосувало 36 нардепів. Утрималися – троє. Не голосували - 27 осіб.

У ВР. Ілюстрація:Вголос

19 квітня у Верховній Раді відбулось голосування щодо звернення президента Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія І щодо надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні. Про результати голосування можна дізнатися за даними сайту парламенту, зазначають Патріоти України.

Із присутніх 334 депутатів у сесійній залі це рішення підтримали 268 народних обранців. Проти проголосувало 36 нардепів. Утрималися – троє. Не голосували - 27 осіб.

Отже, серед тих, хто підтримав проект постанови №8284–представники фракції «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», «Самопоміч», «Батьківщина» і депутати Радикальної партії.

Слід зазначити, що з-поміж позафракційних депутатів проти звернення президента проголосував лише нардеп Анатолій Денисенко, колишній член Партії регіонів.

Група «Відродження» здебільшого проігнорувала це голосування – їхні нардепи або були відсутні у цей час, або відмовились голосувати. Своє «проти» висловили лише двоє нардепів з групи – колишні «регіонали» Дмитро Святаш і Андрій Шипко.

Група «Воля народу» в цілому підтримала проект постанови, адже серед присутніх нардепів 11 проголосували «за».

Опозиційний блок, який, які відомо підтримує московську церкву в Україні, фактично одностайно проголосував проти створення єдиної помісної церкви. Із 43 нардепів фракції Опоблоку – 33 проти, дев’ятеро були відсутні на час голосування, депутатка Наталія Королевська не голосувала.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...