"За сирійським сценарієм, працюватиме група "Білий газ": У "ДНР" вигадали страшилку про підготування ЗСУ хімічної атаки

За словами пропагандиста "молодої республіки", це нібито необхідно українському керівництву для обґрунтування присутності військ НАТО або поставок летального озброєння країнами Заходу.

Басурін озвучив чергову фантазію своїх кураторів. Фото: соцмережі.

Так званий заступник командувача оперативного командування терористів "ДНР" Едуард Басурін, відомий фейками про ВСУ, придумав чергову "страшилку", передають Патріоти України.

"Терористичний NewsFront сьогодні виклав на YouTube заяву т.зв. "зам.командующего ЗС ДНР" якогось Басуріна, яку той із запинками зачитав з роздруківки від кураторів із ФСБ", - написав на своїй сторінці в Facebook заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

Так, Басурін заявив про "хімічну атаку" на Донбасі, яку нібито готують ЗСУ. "Є інформація про намір українського командування у взаємодії з натовськими радниками організувати хімічну атаку проти своїх військ для подальшого звинувачення в цьому нашої "республіки". Постановку буде здійснено за сирійським сценарієм в Думі. Інсценовано терористичною організацією так званий "Білий газ", - сказав він.

За словами терориста, це нібито необхідно українському керівництву для обґрунтування присутності військ НАТО або поставок летального озброєння країнами Заходу. "Ми офіційно повідомляємо, що хімічних боєприпасів на озброєнні нашої армії немає. У той же час зразки бойових отруйних речовин є на озброєнні української армії", - додав Басурін.

"Чи дотягнуться терористи з ОВ до позицій ЗСУ - неясно. Але практикум щодо масового застосування явно вирішили повторити - заодно і поголів'я, яке потребує їжі, одягу-взуття, роботи, грошей і так далі, підскоротити", - резюмував Голобуцький.

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...