За вибудову тоталітаризму: Європарламент підтримав санкції проти Польщі

ЄС дав Варшаві три місяці, щоб виправити ситуацію

 Брюссель дав польській владі три місяці, щоб виправити ситуацію

29 січня, комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ схвалив запуск процедури введення санкцій проти Польщі через місцеву судову реформу, повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Польща. За резолюцію про застосування статті 7 Договору про Європейський Союз щодо Польщі проголосували 33 члени комітету, дев'ять - проти. Відповідно до зазначеної статті, право голосу Польщі в Раді ЄС може бути призупинено.

У резолюції профільний комітет Європарламенту "вітає рішення Європейської комісії від 20 грудня 2017 року з забезпечення виконання положень статті 7 Договору про ЄС у зв'язку з ситуацією в Польщі та підтримує звернення Єврокомісії до польської влади для вирішення проблеми".

Нагадаємо, 20 грудня 2017 року Єврокомісія запустила процедуру введення безпрецедентних санкцій проти Польщі через місцеву судову реформу. На думку Брюсселя, запланована в країні судова реформа ставить під загрозу принцип верховенства права. Польщі дали три місяці на перегляд реформи, інакше ЄС може позбавити Варшаву права голосу.

Незважаючи на рішення Єврокомісії, президент Польщі Анджей Дуда підписав закони про Верховний суд і Національну судову раду.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...