За висловлюванням Черчілля: Порошенко порівняв Росію з крокодилом, який не наїсться ніколи (відео)

​Оцінюючи сьогоднішню геополітичну ситуацію, Порошенко застосував відомий вислів британського екс-прем'ра про політику умиротворення по відношенню до агресора.

Петро Порошенко під час виступу у Chatham House в Лондоні. Фото:скрін відео

Президент України Петро Порошенко порівняв Росію з крокодилом із висловлювання екс-прем'єра Великої Британії Вінстона Черчілля. Про це він сказав під час виступу в Королівському інституті міжнародних відносин Chatham House у Лондоні, повідомляють Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

"Черчілль сказав у січні 1942-го: "Кожен сподівається, що якщо він удосталь нагодує крокодила, крокодил з'їсть його пізніше за інших". Є одне місце, де ці слова особливо актуальні – це Україна, і цей крокодил, якого багато хто хотів би погодувати, щоб він не з'їв їх сьогодні, – це Росія", - заявив Порошенко.

За словами президента, Росія не вірить у демократію і права людини. "Вони сподіваються, якщо Росія задовольнить свій апетит, то вона не буде поширювати свій вплив далі. Але я хочу переконати їх: Росія не наїсться. Вона не вірить у демократію і права людини, вона вірить у домінування над світом і зону впливу, вона не грає за правилами", - сказав Порошенко.

Ворог стягує сили! До 500 тисяч військових: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася, - Павлюк

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:22

Чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. На тимчасово окупованих територіях перебуває від 510 000 до 513 000 російських військовослужбовців. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олек...

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...