За злочини треба карати: Постпред України в Радбезі ООН офіційно звинуватив Росію в тероризмі

Москва продовжує розпалювати війну на Донбасі.

Володимир Єльченко. Фото: ЖЖ

На засіданні Ради безпеки ООН постійний представник України Володимир Єльченко виступив із заявою про те, що РФ більше двох років проводить підривні дії проти України, нав'язує "русский мир" країнам пострадянського простору і підтримує тероризм в Донбасі, повідомляють Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

"Протягом більш ніж двох років Україна є жертвою агресії свого сусіда - Російської Федерації. Росія тимчасово окупувала і спробувала незаконно анексувати частину території України, Автономну Республіку Крим та місто Севастополь. Вона продовжує ворожі та підривні дії, підтримуючи тероризм в Донбасі", - заявив Єльченко.

Також він звернув увагу на те, що порочна пропаганда російських державних ЗМІ є одним з ключових елементів гібридної агресії РФ.

"Ми вважаємо, що найбільш небезпечна ситуація виникає, коли такі маніпуляції виникають на рівні державної політики. Відповідно до міжнародного права, держави зобов'язані утримуватися від такої участі і запобігати акти тероризму", - сказав український постпред.

Тому Єльченко закликав співтовариство не зосереджуватися тільки на рішенні соціальних, культурних і релігійних підстав для екстремізму, але і протидіяти пропаганді і ненависті в більш широкому сенсі, що вирощуються на рівні державної політики.

"Існує необхідність боротьби з такими явищами, як державна пропаганда нетерпимості та ненависті, а також інформаційні війни, які часто служать засобами для гібридної війни", - заявив представник України.

Керченський міст підірвали твердим ракетним паливом в еквіваленті 10 тонн тротилу – російські ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:32

Для підриву Керченського мосту у жовтні 2022 року використовувався саморобний вибуховий пристрій потужністю, еквівалентною 10 тоннам тротилу. В його основі було тверде ракетне паливо, заховане у бобіни поліетиленової плівки. Про це пише російський Коме...

Російські військовослужбовці показово увійшли на авіабазу США в Нігері, котрі вояки Пентагона вимушені залишити за вимогою місцевої хунти - Reuters

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:14

Російські військовослужбовці увійшли на авіабазу в Нігері, де дислокуються американські війська. Про це у четвер, 2 травня, повідомляє Reuters з посиланням на анонімного високопоставленого представника американського оборонного відомства. За його слова...