Забрали документи: У Росії затримали українських журналістів, які висвітлювали суд над Савченко

Згодом їх відпустили.

Журналісти були затримані. Фото: ТвіттерУ Курській області РФ російська поліція під надуманим приводом затримала знімальну групу українського телеканалу СТБ, яка висвітлювала процес у справі Надії Савченко. В українців відібрали документи і доставили у відділок, однак після нетривалого розгляду відпустили. Як повідомив у своєму Facebook російський журналіст Антон Наумлюк, авто журналістів зупинили співробітники ДПС нібито через те, що на машину числиться несплачений штраф, передають Патріоти України.

"Хлопці в Росії всього кілька днів, ніяких порушень не допускали, штрафи їм ніхто не виписував. Відвезли в Відділення МВС РФ по Горшеченському району. Забрали документи і не віддають, де вони - не говорять", - йдеться в повідомленні. "Після того, як ДПСники, які доставили хлопців, пішли, в Відділення викликали когось для "допиту". Наполягають на допиті кожного окремо - де були, з ким зустрічалися і з ким говорили", - додав Наумлюк.

Пізніше прес-секретар президента України Святослав Цеголко повідомив, що українських журналістів відпустили. За його інформацією, інцидент мав місце в Москві, а не в Курській області. "Знімальну групу СТБ, яка знімала сюжет про #FreeSavchenko і яку затримали в Москві, вже відпустили. Повідомив шеф-ред СТБ Володимир Павлюк", - написав Цеголко у своєму Twitter.

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...