Забули про ІДІЛ: Війська Асада та Путіна знов атакуватимуть Алеппо - заява

Сирійські військові "разом з російськими партнерами" планують заблокувати всі незаконні збройні формування, які порушили перемир'я, заявив прем'єр-міністр Сирії Ваель аль-Хальк.

Війська Асада і Путіна будуть знову атакувати Алеппо. Фото: hronika.info.

Сирійська армія і ВПС Росії готують спільну операцію зі звільнення міста Алеппо. Про це на зустрічі з делегацією російських парламентарів заявив прем'єр-міністр Сирії Ваель аль-Хальк, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За словами аль-Хальк, Сирія "разом з російськими партнерами" проведе операцію зі звільнення Алеппо і блокування всіх незаконних збройних формувань, які порушили угоду про перемир'я. Як заявив прем'єр-міністр Сирії, на північ від Алеппо зосереджено понад 1000 бійців "Фронту ан-Нусра", які мають на озброєнні сім танків і 24 автомобілі з крупнокаліберними кулеметами.

Аль-Хальк також повідомив, що за підтримки російських авіаударів армія президента Сирії Башара Асада звільнила близько 40 тис.км². Бомбардування ВВС Росії "докорінно змінили розстановку сил" і дозволили сирійській армії посилити наступ на неконтрольовані райони.

Алеппо зараз частково контролюють повстанці. Наступ військ Асада за підтримки російських ВПС на Алеппо, в якому до війни проживало 2,4 млн жителів, почалося в кінці 2015 року.

3 квітня під Алеппо сирійська опозиція завдала поразки військам Асада, відбивши стратегічну висоту і отримавши контроль над трасою Дамаск - Алеппо. Офіційний Дамаск назвав те, що сталося, "відкритим порушенням перемир'я".

Військовий конфлікт в Сирії триває з 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди та інші сили. Значну частину Сирії контролюють бойовики ІГІЛ. У вересні 2014 року операцію проти них почала коаліція на чолі з США.

У вересні 2015 року до конфлікту в Сирії приєдналася Росія. З 27 лютого в Сирії діє часткове перемир'я.


F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...