Забувся сказати китайцям: Путін заявив про неможливість торгувати російськими територіями

Путін вирішив не переглядати результати Другої світової війни, бо хвилюється за Україну, яка буде змушена віддати Львів.

Путін заявив, що не бажає розкривати "ящик Пандори". Фото: joinfo.ua.

Росія не торгує своїми територіями, заявив президент Росії Володимир Путін в інтерв'ю Bloomberg, коментуючи територіальну суперечку з Японією навколо Південно-Курильських островів, передають Патріоти України.

При цьому, за його словами, Москві дуже б хотілося знайти рішення цієї проблеми з «японськими друзями». Якщо можна досягти настільки ж високого рівня довіри з Японією, як з Китаєм, то є можливість знайти якийсь компроміс, сказав він.

Декларація 1956 року народження, підписана Радянським Союзом і Японією, майже вирішила суперечку навколо островів, але японська сторона відмовилася підписувати мирний договір, а потім і СРСР зняв це питання, нагадав Путін.

«Мова не йде про якийсь обмін, про якийсь продаж. Мова йде про пошук рішення, при якому жодна зі сторін не буде відчувати себе у програші, жодна зі сторін не буде відчувати себе ні переможеною, ні програвшою», - сказав глава РФтнапередодні зустрічі з японським прем'єр-міністром Сіндзо Абе в рамках Східного економічного форуму, що проходить в Владивостоці.

Відповідаючи на питання про можливу аналогію з островом Тарабаров, який в 2004 році відійшов Китаю, Путін нагадав, що ця територія була спірна, і після 40 років сторони знайшли компроміс. Японське ж питання виникло як результат Другої світової війни і закріплене в міжнародних документах, пов'язаних з її результатами.

У відповідь на питання про Калінінград Путін заявив: «Якщо комусь хочеться почати переглядати підсумки Другої світової війни, давайте спробуємо подискутувати на цю тему. Але тоді потрібно дискутувати не по Калінінграду, а в цілому по східних землям Німеччини, по Львову, який був частиною Польщі, і так далі, і так далі. Там є і Угорщина, є і Румунія. Якщо комусь хочеться розкрити цей ящик Пандори і почати з ним працювати, - будь ласка, прапор в руки, починайте».

Нагадаємо, Москва і Токіо в 1956 році підписали декларацію про припинення війни, яка може вступити в силу тільки після укладення договору про мир. Головною перешкодою до цього є невирішена суперечка навколо південної частини Курильських островів. Японія претендує на чотири острови, посилаючись на договір від 1855 року. Росія наполягає на тому, що ці території увійшли до складу СРСР за підсумками Другої світової війни.

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...