Задля нового корпусу "Артеку" окупанти зносять мусульманське кладовище в Гурзуфі (відео)

Окупаційна влада півострова не збирається рахуватися з думкою кримськотатарського народу.

Нові корпуси "Артеку" будуватимуть на кістках. Фото: 7dniv.info.В Гурзуфі окупанти вирішили знести мусульманське кладовище "Гурзуф-азіз" біля пляжу "Гурівські камені" заради будівництва нового корпусу дитячого табору "Артек", повідомляють Патріоти України з посиланням на "Крим.Реалії".

"Зараз йдеться про те, щоб знести кладовище в Гурзуфі. Це серйозна і драматична подія, якщо це станеться, то це буде, безумовно, акт вандалізму, це буде просто хамство місцевої влади", - сказала історик Гульнара Бекірова.

"Гурзуф на момент 19 століття - це було моноетнічне абсолютно кримськотатарське село. Це плювок в обличчя цілого кримськотатарського народу. Це дуже страшно, коли кладовища зносяться, коли не враховуються інтереси корінного народу, який тут сформувався в Криму, і який жив ось як раз тут на цій території", - додала вона.
Як зазначає видання, кладовище "Гурзуф-азіз", яке знаходиться вище по схилу від табору "Артек", перебуває в запустінні з моменту депортації кримських татар до Середньої Азії.

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...