Загострення: РФ уперше застосувала танки Т-90 та піхоту в Сирії

​Військова операція була спрямована проти противників режиму Асада.​

Росія застосувала танки та піхоту у Сирії проти опозиції до Башара Асада. Ілюстрація:korrespondent.net

Російська піхота за підтримки танків Т-90 і літаків Су-25М вперше штурмувала позиції противників Асада в Сирії. В результаті п'ятигодинного бою сухопутні війська з РФ зайняли стратегічну висоту, розташовану між провінціями Ідліб і Латакія. Про це повідомляє кувейтська газета Аль-Раї з посиланням на високопоставлене сирійське джерело, передають Патріоти України за матеріалами УНІАН.

"В операції застосовувалися 130-мм артилерійські знаряддя в комплексі з авіабомбардуваннями. Ці маневри стали попереднім тестом для солдатів на предмет їх готовності до наступних боїв проти терористів у Сирії.
За словами російських військових, сирійська армія забезпечувала тільки логістичні питання, не беручи безпосередньої участі в бою", - розповів співрозмовник видання .
Крім того, джерело заявило, що серед російських військових, на відміну від супротивника, втрат немає.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...