Загострення в зоні АТО: Під Горлівкою та Мар’їнкою точилися бої

Бойовики влаштували потужні провакації.

Терористи "ДНР". Фото: ЖЖ

Впродовж минулої доби бойовики 35 разів обстріляли позиції сил АТО, а також двічі вступали із нашими підрозділами у бойові зіткнення. Про це йдеться у ранковому зведенні прес-центру штабу АТО, передають Патріоти України.

Так, близько 19.00 години незаконне збройне формування чисельністю до 30 осіб під прикриттям 82-мм мінометів намагалось порушити межі нашої оборони біля Майорська. У ході двогодинного бою нападники зазнали втрат та відступили. У той самий час невелика група бойовиків здійснила схожу спробу на підступах до Мар’їнки. Також безрезультатно та з втратами у своїх лавах.

Впродовж ночі під вогонь НЗФ потрапили наші позиції біля Донецька та Горлівки. Бандити вели в бік наших воїнів прицільний та неприцільний вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів у районі Луганського, Троїцького, Майорська, Зайцевого, Новгородського, Мар’їнки та Опитного. Працювали й ворожі снайпери. Також підрозділи сил АТО біля Новгородського були прицільно обстріляні з озброєння БМП та зенітних установок.

Біля Мар’їнки бандити били по наших позиціях із 82-мм мінометів. З опівночі і до цього часу вже зафіксовано понад 5 збройних провокацій з боку російсько-терористичних бандформувань. Вчора, за результатами відпрацювання оперативної інформації співробітниками Головного управління розвідки МО України спільно з офіцерами відділу Спеціальних операцій штабу АТО, у районі населеного пункту Великі Новосілки було виявлено схованку зі зброєю та боєприпасами ворожої ДРГ.

Зокрема, півтора десятки протитанкових ручних гранатометів і більше 12 тисяч набоїв різного калібру та типу до стрілецької зброї. До слова, значна частина зброї та боєприпасів виготовлена на російських підприємствах після 1991 року. Зараз ведеться робота щодо встановлення причетних до діяльності ДРГ та каналів надходження російської зброї на підконтрольну нам територію зони АТО.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...