Загострення в зоні АТО: Терористи активізувалися на маріупольському напрямку

Більшість обстрілів відбувались ввечері та вночі.

Бойовики. Фото: ЖЖ

Минулої доби бойовики 15 разів застосовували зброю проти українських військовослужбовців. Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 6.00 годину 12 травня 2016 року, повідомляють Патріоти України.

Більшість обстрілів відбувались ввечері та вночі. На Луганщині противник відкривав вогонь з гранатометів по позиціях сил АТО в районі Попасної. Опорні пункти українських підрозділів біля Зайцевого, що неподалік тимчасово окупованої російсько-терористичними військами Горлівки, обстріляні зі стрілецької зброї та гранатометів. Селище Луганське, що біля Світлодарського водосховища, потрапило під ворожий вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Укріплення українських воїнів біля Авдіївки бойовики обстрілювали з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, мінометів калібру 82 мм, а також заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів. Найбільше порушень бойовиками "режиму повної тиші" протягом минулої доби відбулось на Маріупольському напрямку.

Там наші позиції біля Березового двічі опинялись під ворожим вогнем з 82-мм мінометів та гранатометів. В районі Чермалика противник бив з протитанкових ракетних комплексі та автоматичних станкових гранатометів, біля Павлополя – з зенітної установки. Захисників Широкиного НЗФ обстрілювали зі стрілецької зброї.

Від початку цієї доби обстріли бойовиками позицій сил АТО продовжуються. Зокрема, опорні пункти в районі Новотроїцького були обстріляні з мінометів калібрів 82 та 120 мм, а біля Широкиного – зі стрілецької зброї.

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...

Шлях на останні великі міста Донеччини буде відкритий: Втрата Часового Яру - це лише питання часу - ГУР попереджає про небезпеку

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:15

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький вважає, що висотний опорний пункт у місті Часів Яр має бути предметом занепокоєння, адже його втрата відкриває шлях на останні великі міста Донецької області. Про це...