Загроза для влади? "Президентський" рейтинг Вакарчука спантеличив нардепів з БПП

Згідно з закритим рейтингом, складеним для Президента Петра Порошенка, 9,8% готові проголосувати за діючого президента, 9,3% – за Юлію Тимошенко, 6,1% – за Юрія Бойка. Вакарчук перебуває у рейтингу на четвертому місці з показником в 5,6%.

Святослав Вакарчук. Фото: obozrevatel.com.

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук сумнівається, що частина українців дійсно хоче бачити його на посаді президента України. Про це він заявив у середу на прес-конференції перед концертом в Краматорську, коментуючи оприлюднений "Українською правдою" рейтинг, згідно з яким 5,6% українців готові голосувати за нього на президентських виборах, повідомляють Патріоти України.

"А хто вам сказав, що вони хочуть? Рейтинги – це така річ. Напишіть там будь-що і запитайте в людей. Людей же спеціально запитали – вони ж не вийшли на вулицю з цим. Один мудрий філософ сказав: не шукайте в темній кімнаті чорну кішку, особливо, коли її там нема", – сказав Вакарчук.

Як відомо, згідно з закритим рейтингом, складеним для президента Петра Порошенка, 9,8% готові проголосувати за діючого президента, 9,3% – за Юлію Тимошенко, 6,1% – за Юрія Бойка. Вакарчук перебуває у рейтингу на четвертому місці з показником в 5,6%.

"Голова фракції БПП Ігор Гринів вважає, що Вакарчук з "несистемних" політиків становить найбільшу загрозу, тому і міряє його. Він може або злетіти, або впасти, як Надія Савченко. Але його електоральне поле – близько 18%", – сказав один із соратників Порошенка, додаючи, що відтік рейтингів до Вакарчука йде від Тимошенко і мера Львова Андрія Садового, котрий раніше вважався основним конкурентом Порошенка.

Цивільна авіація у небезпеці: Росія глушить сигнали GPS у районі Балтійського моря, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 10:44

Країна-агресор глушить GPS-сигнали, щоб захистити Калінінград від потенційних атак українських безпілотників. Зазначається, що це регулярна практика, яка становить небезпеку для цивільної авіації. Про це пише Financial Times із посиланням на міністрів ...

"Ще раз дивимося на цю карту": Скабеєва заявила, що Мінськ теж під прицілом ракет ATACMS

вівторок, 30 квітень 2024, 9:58

На тлі повідомлень про передачу ЗСУ американських далекобійних ракет ATACMS росіяни почали лякати білорусів, що під загрозою удару тепер не тільки регіони РФ та низка окупованих нею українських територій, а й навіть Мінськ. Таку версію почала розганяти...