Закатували? У Росії загадково зник українець, який голодував на підтримку Сенцова

У Росії в м. Ростов-на-Дону зник ув'язнений правозахисник Емір-Усеїн Куку. Він займався захистом інтересів кримських татар, написав на своїй сторінці в Facebook юрист Олександр Попков, повідомляють Патріоти України.

"Адвокату Локтєву (Сергій Локтєв, - представник інтересів Куку в суді. - Ред.), коли він приїхав до СІЗО, відмовили в допуску під приводом того, що Куку відвезли. Куди не говорять. Емір 14 днів тримав голодування на підтримку Сенцова", - написав Попков.

Відзначимо, що Емір-Усеїн Куку був заарештований за звинуваченням у діяльності організації "Хізб ут-Тахрір", визнаної в РФ терористичною. Його і ще п'ятьох кримчан підозрювали в нібито підготовці збройного захоплення влади.

Як пише "Медіазона", Емір-Усеїн Куку був учасником Контактної групи з прав людини в Криму. "У квітні 2015 року, коли Куку вийшов зі свого будинку, на нього напали люди в балаклавах, які заштовхали активіста в "Газель". Напад стався на очах численних очевидців, тоді Куку відвезли в УФСБ в Ялті і відпустили після обшуку. За звинуваченням в участі в "Хізб ут-Тахрір" його затримали лише через рік, в лютому 2016 року", - пояснили в виданні. Емір в день свого народження, 26 червня, розпочав голодування на підтримку іншого політв'язня з Криму - Олега Сенцова.

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...