Захарченко і Плотницький в окупованому Криму розпочали "приєднання" "ЛДНР" до РФ

Ватажки невизнаних республік заявили, що з Україною їх більше нічого не пов’язує, а провідний партнер для них – Російська Федерація, до якої вони сподіваються увійти.

Під час засідання так званого  Інтеграційного комітету "Росія-Донбас". Фото: Радіо Свобода.

В окупованому Криму представили структуру, яка займатиметься "інтеграцією Донбасу до Російської Федерації". Установча конференція так званого Інтеграційного комітету "Росія-Донбас" відбулася у п'ятницю, 17 березня, в Лівадійському палаці в Ялті, повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

У першому засіданні взяли участь ватажки терористичних угруповань "ЛНР" і "ДНР" Ігор Плотницький та Олександр Захарченко. Вони приїхали до Криму з нагоди святкування 3-ї річниці анексії півострова.

Координатором комітету став депутат Держдуми Росії і заступник голови Руської громади Криму Андрій Козенко.

Під час установчого засідання комітету Козенко повідомив, що підготував законопроект про скасування необхідності трудових патентів для "громадян" "ДНР" та "ЛНР".

А голова окупаційного кримського "парламенту" Володимир Константинов запропонував проект Россрегіон. В його межах ніби стане можливою найповніша співпраця з угрупованнями.

Захарченко і Плотницький заявили, що з Україною їх більше нічого не пов’язує, а провідний партнер для так званих "республік" – Російська Федерація, до якої вони сподіваються увійти.

"Останньою вервечкою були ешелони до підприємств української юрисдикції в ОРДЛО та виплата там заробітної плати. Винуватими виявилися не угруповання, які "націоналізували" підприємства (ввели "зовнішнє управління"), зробивши неможливими поставки сировини та відвантаження продукції на підконтрольну уряду територію. А – уряд України, який оголосив блокаду до повернення підприємств під контроль власників", - пише Радіо Свобода.

Плотницький розповів, що з Луганська поставляють вугілля до окупованого Криму.

Захарченко також повідомив, що за минулий рік експорт товарів із території, підконтрольній угруповання "ДНР", до Росії "зріс на 34 мільйони доларів". І взагалі Донбас, за його словами, має що запропонувати російському споживачеві.

За словами Захарченка, в умовах транспортної блокади з українського боку підприємства непідконтрольних територій Донбасу вже переходять на російські комплектуючі та сировину.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...