Захоплення українських бурових в Чорному морі: Прикордонники провели спецоперацію

Захистили своє майно.

Ілюстрація: dailycrimea.ru

Держприкордонслужба України провела спецоперацію з виявлення захоплених Росією бурових установок.Про це 29 грудня під час брифінгу заявив голова Державної прикордонної служби України, генерал-полковник Віктор Назаренко, пишуть Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Росія, ігноруючи міжнародні норми, продовжує грубо порушувати суверенне право України в її морській економічній зоні. Це стосується і об'єктів "Нафтогазу України", які були захоплені ще в березні минулого року. Нещодавно ми провели спецоперацію, під час якої підтвердили переміщення окупантами двох наших самопідйомних бурових установок ближче до півострова", - сказав керівник ДПСУ.

За словами Назаренка, результатами цієї роботи стала підстава для офіційної заяви Міністерства закордонних справ України й "інтенсифікація повернення Росією анексованого майна". Також голова Держприкордонслужби повідав про результати роботи прикордонників на морі. Зокрема, прикордонник повідомив, що силами морської охорони проведено огляд 1 489 суден, виявлено 2017 правопорушень, затримано 72 судна і оштрафовано на 41 тис. 430 грн. У результаті цього було відшкодовано 290 тис. збитку. Разом із тим було проведено 7 пошукових операцій, врятовано 4 судна і 41 особу.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 8 травня

середа, 8 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 08.05.24 орієнтовно склали:

Поштовх для стрімкого розвитку вітчизняного ВПК: ЄC купуватиме українську зброю для ЗСУ на мільярди євро

середа, 8 травень 2024, 7:15

Українському ВПК прогнозували 2024 року шостикратне зростання. Однак держбюджет не в змозі викупити повністю обсяги виготовленої продукції навіть на рівні виробництва 2023 року. Держави-члени Євросоюзу купуватимуть озброєння для потреб ЗСУ від українс...