​Захисники та мешканці Алеппо у відчайдушному стані. «Велика сімка» вимагає Москву та Дамаск негайно припинити наступ

Сирійські повстанці залишили свої позиції в старій частині Алеппо та закликали до п'ятиденного перемир'я задля евакуації цивільних. «Велика сімка» звинувачує Росію у блокуванні роботи Ради Безпеки ООН.

Про повідомила сирійська Наглядової рада з прав людини, передають Патріоти України з посиланням на ВВС. За даними правозахисників, повстанці відступили та сконцентрувалися на невеликій території в одній частині міста.

Водночас, урядові ЗМІ повідомили про те, що армія Асада захопила старі райони Алеппо. Наразі урядові війська контролюють близько 75% території східного Алеппо, яку раніше контролювали сили опозиції. Підконтрольна повстанцям територія постійно зменшується через наступ президентської армії.

Тим часом лідери шести країн "Великої сімки" виступили із спільною заявою по ситуації в Алеппо, в якій засудили дії сирійської урядової армії та її союзників. Під заявою, оприлюдненою на сайті Білого дому, підписалися лідери Канади, Франції, Німеччини, Італії, Великобританії та Сполучених Штатів.

"Ми засуджуємо дії сирійського режиму і його зарубіжних покровителів, особливо Росії, за перешкоджання наданню гуманітарної допомоги (у східному Алеппо), а також рішуче засуджуємо атаки сирійського режиму, які знищують цивільних осіб і медичні установ із використання касетних бомб і хімічної зброї", - наголошується у заяві.

Лідери країн "Великої сімки" закликали до негайного припинення вогню, щоб дозволити Організації Об'єднаних Націй надати гуманітарну допомогу заблокованим людям в східній частині Алеппо. "Ми закликаємо сирійський режим зробити це в терміновому порядку, щоб полегшити важке становище в Алеппо; і закликаємо Росію та Іран використати свій вплив, щоб це відбулося", - йдеться у заяві.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...