"Залісся, де київські князі необачно заснували Москву": Порошенко дотепно потролив прихильників "русского мира"

Дотепна "нова назва" РФ пролунала під час промови, коли президент переконував депутатів проголосувати за постанову про звернення до Вселенського патріарха про створення помісної автокефальної православної церкви в Україні.

Порошенко у Верховній Раді. Фото: 24 канал.

Президент України Петро Порошенко під час свого виступу до Верховної Ради 19 квітня назвав Росію "Заліссям", передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Вранці у четвер він прийшов у Верховну Раду, щоб переконати нардепів підтримати постанову про звернення до Вселенського патріарха про створення помісної автокефальної православної церкви в Україні.

В результаті за цю постанову проголосувало 268 народних депутатів. Під час свого виступу Порошенко наголосив, що церква в Україні, як і раніше, залишається відділеною від держави, і тим більше у церковні справи України не має права втручатись "іноземна держава".

За словами президента, прийняття цього указу стане "актом глибокої історичної справедливості". "Саме із Царгорода пролилося на нашу благословенну землю світло християнської віри… То вже потім ми поділилися ним з тим Заліссям, де давні київські князі необачно заснували Москву", – сказав Порошенко, натякаючи на Росію.

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...