Залишити Яценюка прем'єром: У "Самопомочі" пояснили, чому більшість фракцій не підтримають Гройсмана

Найбільші політичні сили Верховної Ради хочуть спокійно дожити до можливих виборів восени.

Олег Березюк. Фото: samopomich.ua.

Парламентська фракція Об'єднання "Самопоміч" не має наміру голосувати за призначення нинішнього спікера Володимира Гройсмана главою уряду. Про це заявив керівник фракції "Самопоміч" Олег Березюк, передають Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

"Ми, як політична сила, незалежна від олігархічного режиму, не будемо брати в цьому участь", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів, чи підтримає його фракція голосування за призначення Володимира Гройсмана на посаду прем'єра. При цьому, за словами лідера фракції, найбільші політичні сили Верховної Ради хочуть зберегти на посаді прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. "Це одна з основних гіпотез - вони хочуть його (А.Яценюка на посаді прем'єр-міністра. - ред.) залишити, щоб спокійно дожити (до парламентських виборів. - ред.)", - сказав Березюк.

За словами політика, якщо не змінювати закон про вибори, це значить, що сценарій проведення дострокових виборів восени - реальний. Він підкреслив, що будь-який уряд не буде успішним, якщо над ним буде "висіти меч виборів". "А вибори неможливо провести лише в тому випадку, якщо буде новий закон про вибори до Верховної Ради на пропорційній основі з відкритими списками, тому що до таких виборів олігархи змушені будуть підготуватися", - додав Березюк.

Британська розвідка спрогнозувала ймовірні втрати армії РФ в найближчі місяці

субота, 4 травень 2024, 13:41

У найближчі два місяці в російській армії зростуть втрати на війні проти України. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Розвідники звернули увагу, що середньодобова кількість втрат росіян убити...

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...