Занадто дорого: Реформа освіти Україні зараз не по кишені, - Гройсман

Прем’єр-міністр України зазначив, що реформа освітньої галузі буде пролонгована і це матиме не надто хороші наслідки.

Володимир Гройсман. Фото:http://lviv.vgorode.ua

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що реформа освіти обійдеться для українців занадто дорого. Тому в уряді відкладуть її проведення. Про це прем'єр заявив 6 липня в Лондоні під час конференції питань реформ в Україні, передають Патріоти України з посиланням на УП.Життя.

Прем’єр-міністр України зазначив, що реформа освіти буде пролонгована і це матиме не надто хороші наслідки.

"Новий закон про освіту, тобто нова система освіти в нашій країні, буде коштувати 3 мільярди доларів. І тут виникає питання, чи зможемо ми зробити це виходячи з того, що у нас є економічні проблеми сьогодні, які накопичилися за десятиліття, чи ні? Очевидно, що зараз нам це не по кишені. Це означає, що реформа освіти буде пролонгована, і це не дуже добре," – наголосив він.

На думку прем’єра, для відчутного результату реформи її потрібно провести вже зараз. Міністр освіти Лілія Гриневич оцінила вартість реформи до 2020 року у 87 мільярдів гривень.

"Про вартість закону важко говорити. Ця вартість розподілена на 12 років. Найбільша сума, яка додатково потрібна, це за 12-й рік навчання, але цей рік буде, згідно з законом, у 2029-2030 роках. Також, наприклад, там закладено підвищення зарплати вчителів, яке розподіляється на 5 років. Тобто ця загальна сума розписана на роки," – сказала Гриневич.

Гриневич додала, що ці кошти ще не погоджені Міністерством фінансів і з цього приводу відбуваються консультації.

Пекін отримав сигнал: Експертка пояснила, чим США можуть тиснути на Китай

понеділок, 29 квітень 2024, 7:56

Сполучені Штати продовжують чинити тиск на Китай, щоб зберегти свою перевагу на геополітичній арені. За деякими даними, Вашингтон навіть розглядає можливість відрізання китайських банків від американського долара, передають Патріоти України. Своєю черг...

"Це перегорнута сторінка": Чалий спрогнозував, як може завершитися війна Росії з Україною

понеділок, 29 квітень 2024, 7:53

Дипломат Валерій Чалий вважає, що російсько-українська війна завершиться на умовах, які будуть досягнуті на полі бою. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Зараз і у 2022-му році Росія намагалась підірвати внутрішню си...