Запросили "на килим": У МЗС України викликали посла Німеччини для пояснення його висловлювань щодо Донбасу

Ернст Райхель раніше заявив, що вибори в ОРДЛО можливо провести і в присутності російських військ.

Ернст Райхель. Фото:Vremya.eu

Посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля викликали в Міністерство закордонних справ України для надання пояснень щодо його заяв про можливість проведення виборів на непідконтрольних Києву територіях Донбасу до виведення звідти російських військ. Про це пише Інтерфакс, передають Патріоти України.

"Посол Німеччини запрошений в МЗС України для отримання пояснень щодо його висловлювань, опублікованих в інтерв'ю виданню РБК-Україна", - повідомили агентству в прес-службі МЗС України.

Раніше в інтерв'ю ЗМІ посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив, що вибори на Донбасі можуть пройти і в присутності російських військ.

В цей же день група депутатів Верховної Ради України вирішила бойкотувати святкування 25-річчя посольства Німеччини в Україні після скандальної заяви німецького дипломата.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...