Зараз неправильно: У Чехії вирішили змінити офіційну назву країни

У МЗС Чеської Республіки заявили, що країна повинна позначатися в базі даних ООН назвою довжиною в одне слово - Czechia.

У Чехії вирішили змінити офіційну назву країни. Фото: fotokto.ru.

Чеська Республіка має позначатися в базі даних ООН назвою довжиною в одне слово. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ країни Любомир Заоралек, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За його словами, якщо в четвер, 14 квітня, на зустрічі президента, міністрів оборони і закордонних справ, голови уряду і глав обох палат парламенту, таке рішення буде прийнято, то керівництво країни представить в ООН вербальну ноту, в якій попросить затвердити відповідний переклад назви країни.

На даний момент слово Cesko (Чехія) не володіє офіційним статусом. Тобто, в базі даних є лише назва країни з двох слів - Чеська республіка (Czech Republic). На думку глави МЗС, вірним перекладом на англійську мову стане слово Czechia. Англомовний варіант вже використовує в своїх виступах чеський президент Мілош Земан.

У базі даних ООН кожна держава має своє офіційне політичне назву, однак може за власним вибором запропонувати скорочений географічний варіант.

"Іноді ворог може здійснювати дії": Ворожі ДРГ намагаються проникнути на Харківщину - чи є загроза для Харкова

четвер, 2 травень 2024, 14:49

Упродовж минулого тижня були зафіксовані спроби прориву російських диверсійно-розвідувальних груп до Харківської області. Втім, навряд чи це становить загрозу для самого Харкова. Про це в телемарафоні повідомив речник Нацгвардії Руслан Музичук, передаю...

Під прицілом: Американський генерал пояснив, що стане першочерговими цілями для ATACMS

четвер, 2 травень 2024, 14:38

Надані союзниками ракети Atacms допоможуть ЗСУ завдавати точних ударів по російських штабах, логістиці та артилерії ворога на лінії фронту та в Криму. Український Генштаб також знайде найкращі цілі для літаків F-16. Про це розповів колишній командувач ...