Завдяки волонтерам наші морські піхотинці отримали модернізовані снайперські гвинтівки (фото, відео)

Вартість модернізації одної гвинтівки складає 13 421 грн.

Українські морпіхи отримали модернізовані снайперські гвинтівки. Фото: Фейсбук.

Українським військовим завдяки допомозі громадськості вдалося модернізувати старі снайперські гвинтівки. Тепер їх дальність стрільби зросла до 800 метрів. Про це у соцмережі повідомив волонтер, член фонду «Мілітарна допомога» Тарас Чмут, пишуть Патріоти України з посиланням на Пресу України.

«Це був насичений і продуктивний місяць роботи. Сьогодні я хочу прозвітувати про 2 модернізовані СГД (снайперська гвинтівка Драгунова – ред.) розвідників одеського бату морської піхоти», - написав він.

За його словами, вартість модернізації одної гвинтівки складає 13 421 грн. Ця сума включає витрати на оптичний приціл KONUSPRO M-30 – 8000 грн, планку на «ласточкин хвіст» CSM type SVD – 1265 грн, кільця CCOP AR-3003WM W-30 – 350 грн, базу кріплень для сошок CMR type SVD-v1- 941 грн, сошки – 1200 грн, трьохточку – 165 грн, глушник – 1500 грн (поки що не встановлений). Крім того, у вигляді подарунку військові отримали буфери віддачі.

Як повідомив Чмут, наразі було модернізовано дві СГД. «Ми витратили 26 842 грн, які з двох стареньких СГД зробили адекватну і ефективну зброю, яка в умілих руках дозволяє працювати до 800 метрів і знищувати ворога», - зазначив активіст, додавши, що тепер планується модернізація ще 6 СВД для снайперського взводу одеських морпіхів. Для цього необхідно 80 526 грн.

Нагадаємо, раніше бійцям Збройних сил України, які знаходяться на передовій у зоні АТО, передали снайперські гвинтівки, що були перероблені з великокаліберних станкових кулеметів Дегтярьова-Шпагіна (ДШК).

На Чернігівщині випробували нове авіаційне обладнання:

У пеклі гості: ЗСУ "денацифікували" російського окупанта з дев'ятьма судимостями

вівторок, 16 квітень 2024, 8:43

Українські воїни ліквідували чергового російського окупанта із Володимирської області РФ. Загарбник на прізвисько "Лямба" дивом вижив під час удару HIMARS по російських окупантах на полігоні в Трудовському, де РФ зазнала значних втрат, але висновків н...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 16 квітня

вівторок, 16 квітень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.04.24 орієнтовно склали: