Завжди живий чи ділять посади? В оточенні президента Узбекистану спростували інформацію про його смерть - ЗМІ

В апараті президента Іслама Карімова заявили, що він госпіталізований, і "стан його стабільний".

Іслам Карімов. Фото:lenta.ru

В апараті президента Узбекистану спростували інформацію про смерть Іслама Карімова. Про це повідомляє російське агентство РИА Новости, передають Патріоти України.

Джерело видання заявило, що Карімов госпіталізований і "його стан стабільний".

У свою чергу, президент правозахисної організації "Права людини в Центральній Азії" Надія Атаєва в ефірі телеканалу "Дождь" зазначила, що її джерела підтверджують інформацію про смерть узбецького президента.

На її думку, той факт, що про смерть Карімова поки не повідомили офіційно, свідчить про боротьбу вищих чиновників за місце глави держави.

Як стало відомо, 28 серпня кабінет міністрів Узбекистану повідомив, що президент країни Карімов перебуває на стаціонарному лікуванні. "Йому необхідно повне медичне обстеження, яке займе певний час", - говорилося в офіційному повідомленні. Сьогодні ввечері агентство "Фергана", посилаючись на джерела, повідомило, що Карімов помер.

78-річний Карімов - незмінний президент Узбекистану з 1990 року. У 2015 році був переобраний на черговий семирічний термін, набравши 90,39% голосів виборців.

До цього Карімов був заступником голови Ради міністрів Узбецької РСР, головою Держплану республіки, а також з червня 1989 року відразу секретарем ЦК Компартії Узбекистану.

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...