Зброя Рубана: Надія Савченко терміново "рубає кінці"

Помічник нардепа Олег ​Мєзенцев фігурує у справі як один зі співучасників групи, яка готувала злочин та причетна до перевезення зброї з непідконтрольної території України.

Надія Савченко. Фото:akcenty.com.ua

Нардеп Надія Савченко прокоментувала участь її помічника Олега Мєзенцева у справі керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана. Про це пише Главком, передають Патріоти України.

Як відомо, Мєзенцев фігурує у справі як один зі співучасників групи, яка готувала злочин та причетна до перевезення зброї з непідконтрольної території України. У коментарі журналістам Hromadske у Шевченківському райсуді Києва Савченко заявила, що Мєзенцев досі є її помічником.

"Мєзенцев їздив до мене у російські суди. Я подивилася той список підозрюваних… Я так розумію, що вони у ці списки записали взагалі всіх тих, хто знає Рубана", - заявила Савченко.

Також нардеп повідомила, що Мєзенцев "написав заяву на звільнення, оскільки він знайшов роботу". "Я повинна була звільнити його з понеділка, що в принципі і зроблю", - додала Савченко.

На уточнююче питання, чи вже не буде Мєзенцев з понеділка її помічником, нардеп зазначила: "Це не так швидко, спершу я напишу заяву на звільнення, а скільки триватиме процес його звільнення...".

"Він попрощався, сказав, що поїхав працювати... Він працював, допоміг мені, скільки міг... Яка зараз в нього робота - я не знаю. Де він, чи затриманий - не знаю", - підсумувала Савченко.

Як відомо, у клопотанні прокуратури щодо Рубана вказано ще кількох осіб, яких, за версією слідства, Рубан схиляв до злочину: Захарченко О.В, Березень Г.П, Лящ С.В.

У суді Рубан заявив, що йому "відомий громадянин Мєзєнцев Олег": "Він був помічником нардепа Надії Савченко. Інших прізвищ я не знаю, а судячи з опису, який є у справі, я розумію, що знаю їх під іншими прізвищами".

Також Рубан повідомив, що йому відомий громадянин Шашкін, який має відношення до організації "Батальйонне братство".

Сьогодні Шевченківський суд столиці суд у Києві обирав запобіжний захід Рубану у вигляді арешту на 60 діб.

Як повідомлялося раніше, Надія Савченко прийшла на суд, де Володимиру Рубану обирали запобіжний захід. Нардеп підійшла до клітки з підозрюваним і віддала йому честь.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...