​Здоров’я не вистачає: У Савченко різко погіршилося самопочуття, МЗС вимагає негайно звільнити Надію

Стан здоров'я Надії погіршився через голодування. Її постійно рвало, відбувалося зневоднення організму
Надія Савченко на межі

Українська льотчиця Надія Савченко, яку утримують в російському СІЗО, повідомила про погіршення свого самопочуття. Вона написала лист, в якому розповіла про своє здоров'я і спілкуванні з працівниками слідчого ізолятора, з сумом повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

"Цього разу, за більше ніж 1,5 року відсидки, організм, вже більше підірваний в'язницею і голодовка переноситься складніше", - написала льотчиця.

Савченко повідомила про те, що адміністрації СІЗО довелося скликати лікарський консиліум через погіршення її самопочуття.

На думку Надії, через стан здоров'я "можливо, три місяці, як в той раз, я вже не витримаю".

У той же час Міністерство закордонних справ висунуло вимогу консулу Російської Федерації в Україні негайно звільнити Савченко.

"У зв'язку з системним порушенням судовими органами РФ законного права Н.Савченко на належний захист 27 січня 2016 в МЗС України був викликаний консул Посольства Російської Федерації в Україні і вручено ноту протесту проти триваючого в її відношенні свавілля так званого російського правосуддя", - йдеться в повідомленні дипломатичного відомства.

Раніше повідомлялося, що Надія Савченко оголосить повну голодовку на шкоду здоров'ю.

Нехай Путін здогадується, що ми можемо зробити: Сікорський зробив заяву про західні війська

неділя, 5 травень 2024, 9:40

Господаря Кремля Володимира Путіна треба тримати в невизначеності, щодо можливих кроків Заходу. Про це заявив очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю BBC World, передає RMF 24. Посилаючись на слова президента Франції Емманюеля Макрона про те...

Білий дім поділивмя розрахунками де окупації України: Салліван спрогнозував, коли ЗСУ перейдуть в стратегічний контрнаступ

неділя, 5 травень 2024, 8:47

Україна після отримання військової допомоги США планує розпочати новий контрнаступ у 2025 році. Про це у суботу, 4 травня, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передає FT. Так, Салліван сказав, що він очікує "прогресу Рос...