​Зґвалтувати світ, щоб визнав «святість» вбивці жінок і дітей: Москва зажадала, щоб ООН подякував їй за "миротворчу роль в Сирії"

Ще раз про проект резолюції, яку Росія запропонувала на розгляд ООН, і про неприйняття якого заявили більшість членів Ради безпеки.

Віталій Чуркін - "рупор" Кремля в ООН

Зокрема, Російська Федерація цинічно зажадала, щоб Рада Безпеки ООН "з вдячністю відзначила зусилля Російської Федерації" в якості співголови Міжнародної групи з підтримки Сирії, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Нескучные новости».

Раніше РФ заблокувала прийняття в Раді безпеки ООН резолюції, яка передбачала припинення повітряних ударів і польотів військової авіації над сирійським містом Алеппо.

Проект резолюції, який спільно розробили дипломати Франції та Іспанії, представляв французький міністр закордонних справ Жан-Марк Еро.

Французько-іспанський проект резолюції підтримали 11 членів Радбезу, в тому числі і Україна. Утрималися два члена Ради, серед яких Китай. Проти, крім представника Росії Віталія Чуркіна, голосувала Венесуела, але саме російське голосування стало визначальним, оскільки Росія є постійним членом Радбезу з правом «вето».

Нагадаємо, що вчорашнє бомбардування житлових кварталів Алеппо виявилось одним з найжорстокіших, з численними жертвами серед мирного населення.

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...