Жертви режиму: Стало відомо, скільки українців незаконно утримує Росія

Мін'юст вже звернувся до Москви із закликом повернути в Україну чотирьох українських бранців.

Ілюстрація: ЖЖРосія незаконно утримує за гратами щонайменше 29 українських політв'язнів, в основному, ув'язнені - жителі окупованого Криму. Відповідні підрахунки напередодні оприлюднило Міністерство юстиції України, передають Патріоти України.

Відзначається, що в даний час Мін'юст вже звернувся до Москви із закликом повернути в Україну чотирьох українських бранців для виконання конвенції про передачу засуджених осіб: Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олександра Кольченко та Юрія Солошенко.

Чоловіки були засуджені російськими судами за сфабрикованим звинуваченням у нібито підготовці терактів в Криму. Також міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що Україна не визнає правосудності отриманих вироків, але готова скористатися конвенцією про передачу засуджених, щоб повернути їх додому.

Крім того, він визнав, що шанси на те, що Кремль погодиться віддати бранців, дуже малі, оскільки ускладнює ситуацію те, що Росія зробила затриманих кримчан своїми громадянами без їх згоди і тому може знехтувати вимогами міжнародної угоди.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...