"Жодних виборів. Це небезпечно!": Меркель поставила крапки над "і" для прихильників виборчого процесу в ОРДЛО

"Поки окупований регіон не готовий до проведення виборчого процесу, і це доводить та небезпечна ситуація, що зберігається на Донбасі" - впевнена канцлер НІмеччини.

Володимир Гройсман та Ангела Меркель. Фото:nk.org.ua

Вибори на Донбасі не відбудуться найближчим часом, а всі розмови про їх проведення - це спроба певних політичних сил видати бажане за дійсне. Поки окупований регіон не готовий до проведення виборчого процесу, і це доводить та небезпечна ситуація, що зберігається на Донбасі. Про це заявила Ангела Меркель, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

Таку позицію канцлер Німеччини озвучила на спільному брифінгу з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, який перебуває з офіційним візитом у ФРН.

"Німеччина продовжує проводити роботу для створення всіх умов для проведення виборів у безпеці. Поки з об'єктивних причин вони не можуть відбутися, проводити їх на Донбасі зараз небезпечно", - підкреслила Меркель.

"Вибори повинні відбуватися тоді, коли є абсолютна відкритість і можливість прийти і вільно зробити свій вибір. Те, що зараз відбувається на сході України, явно не сприяє проведенню там виборів. Тим більше, що з боку бойовиків ми маємо десятки провокаційних обстрілів щодня", - зазначив у свою чергу Володимир Гройсман.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...