Журналісти порахували, у скільки обійшлися Росії найманці "групи Вагнера" в сирійській війні

Фінансували бойовиків з російського бюджету і за кошти "високопоставлених бізнесменів", імена яких не називаються.

Бойовики "групи Вагнера". Фото: gazeta.ru.

На використання російських найманців "групи Вагнера" в сирійському конфлікті витратили від 5,1 до 10,3 млрд рублів. У цю суму входять зарплати, проживання, харчування бійців і постачання бази. До такого висновку прийшли в РБК, повідомляють Патріоти України.

Як розповіли виданню офіцер міністерства оборони і двоє співрозмовників, що знайомі з ходом операції, оплачували витрати держава і "високопоставлені бізнесмени", однак імена спонсорів не називаються.

За словами джерела РБК, "група Вагнера" з'явилася на Близькому Сході незадовго до того, як Росія стала офіційно розгортати свої бази. Операцією керували співробітники ГРУ і ФСБ.

При максимальній чисельності "групи Вагнера" 2,5 тис. осіб їх зарплата з серпня 2015 року по серпень 2016 року могла скласти від 2,4 млрд (при 80 тис. рублів на місяць) до 7,5 млрд рублів (при щомісячних платежах 250 тис. рублів).

З урахуванням зарплат, постачання бази, проживання та харчування річне утримання "групи Вагнера" може обійтися в суму від 5,1 млрд до 10,3 млрд руб. Одноразові витрати на спорядження - 170 млн руб., компенсації сім'ям загиблих при мінімальній оцінці втрат - від 27 млн руб.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що в Сирії загинули близько 500-600 найманців, які були завербовані російською приватною військовою компанією "група Вагнера".

Наступ чи провокації? На відстань 150-200 км до кордону з Сумщиною прибуло чотири батальйони чеченців

понеділок, 29 квітень 2024, 10:22

На відстані 150-200 кілометрів від кордону з Сумською областю з'явилися чотири батальйони чеченців, яких завезли з РФ. Збройні сили України готові дати їм відсіч, передають Патріоти України. Про це повідомив у прямому етері КИЇВ24 Володимир Біцак, ком...

У ворога мінус склад БК й не тільки: Військові відпрацювали дронами по позиції окупантів на півдні (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:53

Сили оборони відпрацювали дронами та гаубицею по ворожій позиції на півдні України. Внаслідок ударів є загиблі серед окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Facebook-сторінку командування Сил спеціальних операцій (ССО) Збройних сил Украї...