"Жизнь заставляет": Лавров заявив, що Соca-Cola вже визнала Крим російським

Глава МЗС РФ впевнений, що американці вже також вважають півострів російським, але не бажають відверто зізнатись у цьому.

Сергій Лавров. Фото: govoritmoskva.ru.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров стверджує, що американська компанія Coca-Cola визнала анексувати Крим частиною Росії. Про це він заявив в інтерв'ю виданню МК, передають Патріоти України.

"Це (міжнародне визнання Криму російською територією, - ред.) відбувається поступово - Coca-Cola вже визнала. Життя змушує. Можна вдавати, що нічого не сталося. А сталося дуже багато", - прокоментував глава МЗС РФ. За його словами, так званий референдум, який став формальним приводом для анексії півострова, слід було "довше готувати".

Підтримуючи лінію кремлівської пропаганди, Лавров розповів про якихось "бандитів", які нібито намагалися "викорчувати росіян" з Криму. "Вони питають, чому ми його провели за один тиждень. Ми відповідаємо, що була пряма військова загроза: бандити мчали на поїздах зі зброєю в руках з наміром викорчувати звідти росіян", - стверджує міністр країни-агресора.

Лавров також стверджує, що "навіть американці" негласно нібито закликають Росію провести повторний референдум в Криму. Однак таку пропозицію він назвав "чистої води лицемірством" і причіпками до "юридичних або квазіюридичних моментів".

Литва передала Україні партію БПЛА і систем для протидії дронам

п’ятниця, 17 травень 2024, 16:57

Литва передала Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійшли боєприпаси, дрони й антидрони, повідомляють на сайті Міноборони країни в п’ятницю, 17 травня.Україна також отримала патрони 5,56×45 мм, генератори на 100 кВт і розкладні ліжка. У ...

"Є й інші плани": Угорщина наклала вето на підтримку формули миру Зеленського у Раді Європи

п’ятниця, 17 травень 2024, 16:42

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто виступив проти резолюції Ради Європи щодо безальтернативності мирного плану України. "Раді Європи зараз 75 років, це могло б бути чудовою платформою для укладання миру, але після виключення росіян ця можл...