Зі США Україні надійдуть нові партії військової допомоги - Валерій Чалий

​Це будуть безпілотні апарати, засоби захищеної комунікації, сучасне оборонне обладнання​.

Валерій Чалий. Фото:www.radiosvoboda.org

США нададуть Україні нові партії контрбатарейних радарів, безпілотників і засобів захищеної комунікації. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив надзвичайний і повноважний посол України в США Валерій Чалий, інформують Патріоти України.

Він не уточнив терміни надання цієї допомоги. "Наступні партії (контрабатрейних радарів, - ред.) також будуть, ми очікуємо - не стану вказувати, коли - але це будуть безпілотні апарати, засоби захищеної комунікації, сучасне оборонне обладнання, яке дозволить в поєднанні з нашими можливостями летальної зброї дійсно підвищити боєздатність Збройних сил", - зазначив він.

Чалий також зазначив, що в бюджеті США в цьому році запланована найбільша в історії сума допомоги Україні.

"Це більше $600 мільйонів доларів, з яких 330 на сферу безпеки і оборони, 50 на летальну зброю - на це немає рішення Білого дому, але така можливість є", - сказав посол.

Як відомо, днями Україна отримала нову партію захисної зброї зі США - американські радіолокаційні комплекси AN / TPQ-36 і AN / TPQ-49.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...