З'явився прогноз, коли ЄС визначиться з "планом Маршала" для України

Саміт пройде 24 листопада в Брюсселі.
Микола Точицький. Фото: УНІАН.

Саміт політики Європейського союзу "Східне партнерство" пройде 24 листопада в Брюсселі (Бельгія). Про це повідомив глава Представництва України при ЄС Микола Точицький агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю, передають Патріоти України.

"Саміт пройде 24 листопада в Брюсселі", - сказав він. Точицький також розповів, що українсько-литовський проект "плану Маршала" для України був представлений в європейських інститутах і буде вивчений Європейською комісією.

"Була презентація цього плану в європейських інституціях, і Європейська комісія досить серйозно до цього поставилася. З огляду на те, що українсько-литовський план переданий недавно, то Єврокомісія вивчить цю пропозицію і подивиться, яким чином вони зможуть в цьому взяти участь", - сказав він.

За словами голови Представництва України при ЄС, проект документу передбачає виділення щороку 5 млрд євро на підтримку реформ в Україні. "На що ми вийдемо врешті-решт, маю на увазі ЄС, оскільки я тут можу говорити тільки за ЄС, яким чином Євросоюз візьме участь - це підлягає ще вивченню, але думаю, за 1-1,5 місяці ми будемо мати бачення", - додав Точицький.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....