"Зібрати всіх в єдиний ударний кулак": Ярош повідомив про виведення своєї армії з передової на Донбасі (відео)

Голова УДА наголосив, що не вірить в дипломатичне вирішення конфлікту на сході країни і бачить тільки силовий спосіб звільнення окупованих територій.​

Дмитро Ярош. Фото:скрін відео

Дмитро Ярош заявив, що 5 і 8 окремі батальйони УДА підуть з передової, щоб почати підготовку загонів територіальної оборони по всій країні. За його словами, добровольчі загони будуть формувати сили територіальної оборони в тилах і протидіяти там "російському реваншу". Відповідну заяву Ярош зробив в ході виступу в Дніпровській ОДА, передають Патріоти України.

"У цей день я оголошую про те, що 5 і 8 окремі батальйони Української Добровольчої Армії виходять з передової, але ми не виходимо з війни. Поки йде війна ми будемо брати участь в ній. Сьогодні найголовніше завдання для УДА - це побудова територіальних загонів оборони , які мали б чіткий функціонал", - зазначив він.

Глава УДА вказав, що завдання загонів полягатиме в підготовці руху опору в кожній області. Крім цього, територіальні підрозділи повинні об'єднати учасників бойових дій.

"Ми бачимо, як після "дембеля" починають "дерибанити" учасників бойових дій. Ми маємо безліч "атошних" організацій, що призводить до розпорошення потенціалу, який реально може бути найважливішим для України в даний час. Завдання УДА зібрати всіх, хто воював, в єдиний ударний кулак", - заявив Ярош.

За його словами, УДА буде не тільки готувати загони тероборони, а й допомагати державним структурам не допустити російського реваншу в Україні.

"Треба буде валити - будемо їх валити", - сказав очільник УДА. Також командир добровольців зазначив, що не вірить в дипломатичне вирішення конфлікту на Донбасі і бачить тільки силовий спосіб звільнення окупованих територій.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...