Злобний оскал Кремля: Росія масово вичищає туркменів в Сирії

Негайною реакцією на збитий турками російський Су-24 став масований обстріл Джабаль а-Туркман.

Росіяни бомбардують населені пункти туркменів. Фото: Постскриптум.

Протягом дня 25 листопада сирійські батареї вели обстріл туркменських населених пунктів, у той час як російські літаки і вертольоти наносили удари з повітря. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на postskriptum.org.

Стратегічною метою, крім помсти і демонстрації вогневої потужності, є витіснення туркменського населення з Латакії до Туреччини. З погляду сирійського режиму туркменське населення, лояльне до Туреччини, є "п'ятою колоною" і має бути або вигнаним, або знищеним.

На карті синім кольором позначені райони Латакії, контрольовані туркменськими бригадами, які безпосередньо підкоряються туркам і отримують все необхідне від турків. Карта туркменського "кантону" вірна на 23 листопада. На даний момент відбулися великі, і можливо, незворотні зміни.

В турецькій пресі пишуть, що населення, яке знаходиться під постійним обстрілом, в паніці біжить до турецького кордону, до Ямади. Турки кажуть про "тисячі" жінок і дітей, які прибули в прикордонну зону з Байірбучак і Джабаль аль-Акрад. Офіс з надзвичайних ситуацій турецького президентства відкрив своє представництво в Ямаді. У селі немає ані електрики, ані води.

"Картина зовсім інша": Українські аналітики звинувачують владу в нереалістичних новинах з поля бою, - СNN

вівторок, 30 квітень 2024, 9:50

Аналітики вважають, що повідомлення про окремі інциденти можуть маскувати загальну картину на фронті, передають Патріоти України. Як пише CNN, російські війська досягли успіхів щонайменше в трьох точках на східному напрямку українського фронту. Тактич...

Насправді удвічі вищі? Західна розвідка сумнівається, що Зеленський озвучив реальні втрати ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 9:48

Кількість загиблих військових в Україні зростає з обох сторін. Під час критично важливих битв Росія залучає хвильові атаки з погано підготовленими військовими та зазнає великих втрат, намагаючись захопити українські позиції. "Тактика м'ясорубки" стала ...