Злочин агресора: Клімкін оприлюднив страшну цифру жертв війни з Росією

Кількість загиблих продовжує рости.

Ілюстрація: ЖЖВід початку воєнної агресії Росії проти України загинули 9 тисяч осіб і ще понад 20 тисяч отримали поранення. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін в ході виступу на 31-ій сесії Ради ООН з прав людини в Женеві 1 березня, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу МЗС.

"Російська агресія проти України призвела до загибелі 9 тисяч осіб, більше 20 тисяч поранені і майже два мільйони стали вимушеними переселенцями", – сказав Клімкін. Міністр зазначив, що протягом цих двох років російської агресії на Донбасі створена "40-тисячна армія, яку фінансує, підтримує і забезпечує озброєнням Росія і якою керують російські офіцери".

Глава МЗС заявив, що Росія "прийшла на українську землю зі зброєю і військовослужбовцями, як це спочатку відбулося в Грузії в 2008 році". Нагадаємо, командувач Європейського командування Збройних сил в США генерал Філіп Брідлав вважає, що Росія продовжить бойові дії на Донбасі, щоб тримати Україну в напруженні. Він також звернув увагу на необхідність надання американської допомоги для України, в тому числі летальної і нелетальної, а також проведення навчань для посилення її оборонних можливостей.

Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року

четвер, 2 травень 2024, 14:27

Наразі готовність України до масштабного контрнаступу не передбачається. Втім, історія сповнена прикладів, коли одній стороні вдалося почати успішний контрнаступ, коли інша сторона цього не очікувала. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес в ін...

Відверто порушують Конвенцію ООН: У Держдепі США розповіли, чим росіяни труять ЗСУ на полі бою

четвер, 2 травень 2024, 13:53

Росія використовує хімічну речовину хлорпікрин проти українських військових, чим порушує Конвенцію ООН про заборону хімічної зброї. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США, передають Патріоти України. Відомство має докази використання не тільки хло...