Злочин та покарання: Сенатор Маккейн закликав збивати військові літаки росіян у Сирії

При цьому сенатор, відомий критикою "м'якотілої" зовнішньої політики адміністрації Барака Обами, назвав "безглуздим" призупинення переговорів США з Росією щодо Сирії.
Джон Маккейн. Фото: ua-ru.info.

Міжнародній коаліції на чолі з США потрібно змусити сирійські та російські ВПС припинити польоти над територією цієї країни і вжити заходів зі створення "підвищеної загрози" для бойової авіації РФ. Про це на тлі зростаючого обурення з приводу бомбардувань житлових кварталів Алеппо заявив сенатор-республіканець Джон Маккейн, передають Патріоти України із посиланням на Голос Америки.

У своїй колонці в газеті Wall Street Journal голова комітету Сенату з питань збройних сил Маккейн заявив, що будь-який альтернативний підхід до подій в Сирії має розпочатися з припинення польотів військових літаків ВПС РФ і місцевого режиму. "США і їх партнери по коаліції повинні оголосити ультиматум Асаду: припиніть польоти або ви втратите свої літаки. При цьому вони повинні бути готові довести справу до кінця. Якщо Росія продовжить невиборчі бомбардування, ми повинні чітко дати зрозуміти, що ми вживемо заходів, які створять підвищену загрозу для її літаків ", - заявив він.

При цьому сенатор, відомий критикою "м'якотілої" зовнішньої політики адміністрації Барака Обами, назвав "безглуздим" призупинення переговорів США з Росією щодо Сирії. "Асад і Путін створюють військові реалії на місцях в Сирії, які дозволять їм диктувати умови миру, забезпечені кривавою бійнею. Вони винищують сирійські угруповання, які підтримує коаліція, безжально вбили величезну кількість мирних жителів, зміцнили владу сирійського режиму і навіть завдали удару по гуманітарному конвою ООН. Ніяких наслідків за все це для них не настало", - пояснив Маккейн.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...