Злочини Кремля: Європарламент шокував звіт про Крим і Донбас, - ЗМІ

Вчора в Європейському парламенті були представлені звіти "Російські військові злочини на сході України" і "28 заручників Кремля".

Європарламент шокований звітом по Криму і Донбасу. Фото: hronika.info.

Вчора в Європейському парламенті були представлені звіти "Російські військові злочини на сході України" і "28 заручників Кремля". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Звіти підготували спільно правозахисники, представники української місії в Європейському союзі і депутати Європарламенту. Експерти збирали інформацію з першоджерел і розмовляли зі свідками.

"Сам по собі звіт шокує. Він про тортури, вбивства, знущання над людьми. Жінка, яка свідчила тут ввечері, не була б тут, якби її не сфотографували два британських журналістів. Вони таким чином врятували їй життя", - зазначив депутат Європарламенту Марк Демесмакер.

Він вважає, що військові злочини не можуть залишатися без покарання і пропонує, щоб представлені звіти стали підставою для початку розслідування Міжнародного кримінального суду.

У звіті "28 заручників Кремля" правозахисники зібрали історії українців, які з політичних мотивів були заарештовані в Росії і окупованому Криму.

"Крім Надії Савченко, яка відома на весь світ, в російських в'язницях десятки інших українців, про яких мало хто знає", - зазначили автори звіту. За їх словами, справи цих українців були сфабриковані, і використані в пропагандистських цілях.

"Єдина їхня вина - вони опинилися в неправильному місці в неправильний час", - підкреслила голова фонду Відкритий діалог Людмила Козловська.

"Один з ув'язнених - 74-річний чоловік, який спілкувався з членами своєї сім'ї з України. Це була єдина його вина. Але його відправили в так званий Новий Гулаг, і його здоров'я зараз у важкому стані", - зазначила Козловська.

Як зазначають правозахисники, ув'язнені українці піддаються тортурам, часто не мають доступу до медичної допомоги та юридичної допомоги. Також вони позбавлені можливості спілкуватися з родичами.

Після конференції в Європарламенті обидва звіти представлять в національних парламентах європейських країн. Також планується передати доповідь до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...