Злочини Кремля: Українська розвідка розсекретила двох військових керівників Путіна на Донбасі

Обоє офіційно перебувають у відрядженні.

Ілюстрація: ЖЖ

Українська розвідка розповіла про ще двох російських офіцерів, які перебувають в рядах бойовиків на окупованому Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

"ГУР МО України встановлено, що в якості "начальника служби ракетно-артилерійського озброєння 7-ї окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного ПО (Ростов-на-Дону) ВС РФ" знаходиться майор ВС РФ Тихонов Сергій Володимирович, позивний "Старий". Відомо, що Сергій Тихонов народився 20.11.1980 р.н. в м Тула і в 2002 р закінчив Тульське вище артилерійське інженерне училище, має трьох дітей віком 12, 10 і 7 років, його сім'я проживає за адресою: м Тула, вул. Марата, д. 30, кв. 22", - наголошується в повідомленні.

"Для виконання злочинних наказів військово-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях сходу України майор С. Тихонов відряджений в січні 2015 з посади начальника організаційно-планового відділу арсеналу (комплексного зберігання ракет, боєприпасів і вибухових матеріалів) 1 розряду (м Кунгур, Пермський край). Після закінчення Тульського ВАІУ офіцер ЗС РФ Тихонов С.В. проходив службу на посадах:

2002-2013 рр. - начальник служби ракетно-артилерійського озброєння окремого гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону, помічник начальника служби РАО, начальник служби РАО 74 окремої мотострілкової бригади (Юрга, Кемеровська обл.) 41 армії (Новосибірськ) Центрального ВО ЗС РФ;

2013-2014 рр. - заступник начальника складу-начальник зберігання складу 1 розряду (м Кунгур, Пермський край);

2014-01.2015 рр. - начальник організаційно-планового відділу арсеналу (комплексного зберігання ракет, боєприпасів і вибухових матеріалів) 1 розряду (м Кунгур, Пермський край)", - розповіли в розвідці.

"Наголошуємо, що в 41 армії Центрального ВО ВС РФ також проходив службу генерал-майор А. Завізйон, який в 2015 році командував 1 АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного ПО (Ростов-на-Дону). До відрядження для виконання злочинних наказів військово-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях сходу України генерал Завізйон займав посаду начальника штабу - першого заступника командувача 41 Армії Центрального ВО ЗС РФ. Після повернення в Росію за співучасть у військових злочинах російської влади в Україні генерал- майор А. Завізйон отримав підвищення в посаді і був призначений командувачем 41 армії Центрального ВО ЗС РФ ", - розповіли розвідники.

"В даний час генерал Завізйон відряджений до Сирії на посаду заступника командувача з безпеки прикордонних територій угруповання військ ЗС РФ (авіабаза Хмеймім, Сирія)", - додали у відомстві, нагадавши також про неминучість покарання за військові злочини, які не мають терміну давності, відповідальність за які передбачена нормами міжнародного та національного кримінального права.

Поштовх для стрімкого розвитку вітчизняного ВПК: ЄC купуватиме українську зброю для ЗСУ на мільярди євро

середа, 8 травень 2024, 7:15

Українському ВПК прогнозували 2024 року шостикратне зростання. Однак держбюджет не в змозі викупити повністю обсяги виготовленої продукції навіть на рівні виробництва 2023 року. Держави-члени Євросоюзу купуватимуть озброєння для потреб ЗСУ від українс...

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...